Nieuwsbrief 2020 09

Beste relatie,

Het zijn unieke tijden, een tijd waarin we veel zaken herbezien en soms komt dan een oud vertrouwd concept weer boven drijven. Met al het thuiswerken is het contact anders en schiet het informeren er een beetje bij in daarom hebben wij de nieuwsbrief nieuw leven ingeblazen zodat wij u op de hoogte kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen en ons “reilen en zeilen” op integratie vlak.

Website & Whitepapers

Progaia heeft als doelstelling om organisaties te  helpen om “connected” te worden. Het delen van informatie is hierbij net zo belangrijk als het koppelen van systemen, applicaties en data.

Onze Website fungeert als ons visitekaartje en het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest om e.e.a. te updaten. Onze huisstijl is frisser geworden en heeft een moderne “look & feel” gekregen. Maar ook voor u zijn er interessante onderwerpen toegevoegd.

Er is een Blog pagina waar we actuele en interessante zaken m.b.t. integratie belichten. U vindt hier bijvoorbeeld artikelen over ESB, Data-Quality en MDM, belicht vanuit een praktijk perspectief. Daarnaast is er ook een Downloads pagina waar u diverse Whitepapers kunt vinden en downloaden. Deze gaan dieper in op de basis- principes van integratie en kunnen een welkome bron van informatie voor u zijn.

Data Quality en MDM

Echter hoe betrouwbaar is uw data? De afgelopen decennia hebben we met z’n allen enorm veel data vergaard waarvan we niet meer zo goed weten of het correct is, of het actueel is en op welke plaatsen het staat.

Data stroomt als bloed door onze systemen.

Data Quality (DQ) en Master Data Management (MDM) kunnen u helpen  om grip op uw data te krijgen. DQ en MDM maken uw data betrouw-baar, dat kan enerzijds het opschonen van uw huidige data zijn en anderzijds een structurele oplossing om te voorkomen dat er foutieve data ontstaat. Het integreren van processen en systemen verbetert de efficiency van de bedrijfsvoering, zorgt ervoor dat data gesynchroniseerd is en dat de kans op foutieve data geminimaliseerd wordt.

De 5 C’s van geïntegreerde data:

Nieuwsgierig hoe DQ en MDM in uw situatie past?

Herkent u zich in één of meerdere van de voorgaande (knel-)punten, dan kan het inrichten van een DQ en/of MDM proces uitkomst bieden. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Master Data? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek. Wij denken graag met u mee om tot de beste oplossing voor uw situatie te komen.

PROGAIA + TALEND = CONNECTIVITEIT

We kunnen het niet laten om de tooling van Talend hier in het zonnetje te zetten.

Talend biedt onder de naam Data Fabric één platform waarin alle data(-stroom) gerelateerde functionaliteit geïntegreerd is. Er wordt ontwikkeld en beheerd vanuit één omgeving en interface het “Unified Platform” genaamd.

ESB, Cloud, API, alles is mogelijk en onder-huids worden alle gebruikte componenten naadloos met elkaar verbonden.

Afhankelijk van de gewenste functionaliteit kunnen 1 of meerdere componenten gebruikt worden waarbij een groeipad wordt geboden beginnend met één individueel product overgaand in platforms tot de complete suite.

Het architectuur plaatje van een Talend implementatie is afhankelijk van de gewenste situatie. Installatie kan on-premise of in de cloud, op een fysieke machine of een virtuele machine en in een OTAP configuratie.

Een selectie van de beschikbare componenten:

Wilt u advies voor uw Talend implementatie? Advies, een demo of een PoC, wij staan u met raad en daad bij om te komen tot de voor u optimale oplossing. Wij beheersen het hele traject van oriëntatie via implementatie tot operationeel beheer.

Progaia IT SolutionsThe Integration Engineers” is met ruim 20 jaar ervaring uw specialist op het gebied van integratie in de breedste zin van het woord. ESB, ETL, Applicatie-Integratie, Data-Integratie en Data-Quality zijn daarvan enkele voorbeelden. Wij analyseren, bouwen en implementeren de integratie behoefte van uw bedrijf. Of dit nu interne koppelingen zijn of koppelingen met externe partijen, waarbij er geen verschil is tussen “On-premise” of in de “Cloud”.

Voor vragen en/of een op maat gesneden advies neem contact met ons op . . .