Onze werkwijze

Data Integratie & Applicatie Integratie, de onmisbare schakels in het integreren van al uw bedrijfsprocessen.

Data het nieuwe goud

Het is een gevleugelde uitspraak “Money makes the World go round”, tegenwoordig kunnen we beter zeggen “Data makes the World go round”. Bedrijfsprocessen worden ondersteund door applicaties welke data genereren, data muteren en data gebruiken. Data wordt continu rondgepompt door deze systemen. Uitwisseling van gegevens tussen de diverse applicaties is niet alleen noodzakelijk binnen de grenzen van uw onderneming maar ook met uw toeleveranciers, klanten en andere organisaties met wie u samenwerkt.

Door de snelle groei van SaaS applicaties en platformen is uw data echter niet zo centraal en gestructureerd als we vaak denken. Iedere applicatie leverancier heeft zijn eigen Cloud oplossing en databases staan in diverse datacenters. Hoe komen we nu van gefragmenteerde data naar geïntegreerde data waarbij uw gegevens gesynchroniseerd en voor eenieder toegankelijk zijn?

Progaia biedt hier “Data Integratie” en “Applicatie Integratie” als oplossing. Met DI en AI kunt u uw gegevens synchroniseren, routeren, transformeren, verrijken en combineren. Zodoende hoeft u gegevens niet meermalig in te voeren en zijn in alle systemen de juiste gegevens voorhanden. Bijvoorbeeld een klant die in het CRM aangemaakt is, wordt direct gesynchroniseerd met uw ERP en financiële systeem. Of een e-commerce order wordt direct afgeboekt in het PIM en toegevoegd aan het logistieke proces.

Data integratie bij Progaia

Data kwaliteit

Bedrijfsprocessen dienen betrouwbaar te zijn, hiervoor zijn ze afhankelijk van correcte en actuele gegevens. Met DI en AI als basis kunt u ook een “Data Quality” traject inrichten. De data wordt uit de systemen getrokken en kan dan gecontroleerd en ontdubbeld worden. Waar DI en AI zich grotendeels onder water afspelen (zonder eindgebruiker UI), is de betrokkenheid vanuit de business bij een DQ proces aanzienlijk groter. “Data Stewards” spelen een rol bij het beoordelen en valideren van de data, als de data “gecleansd” is kan deze teruggezet worden.

Data model - Progaia

Progaia kan u helpen een DQ proces in te richten en uw data te toetsen op onderstaande punten:

Centraal – De gegevens worden op één plek vastgelegd en beheerd
Correct – De gegevens zijn de absolute waarheid van een entiteit
Consistent – De gegevens zijn uniform binnen het gehele ICT landschap
Coherent – De gegevens zijn gestructureerd en samenhangend
Communicatief – De gegevens dienen als referentie bij iedere transactie

Onze werkwijze

Progaia IT Solutions “The Integration Engineers” is met ruim 20 jaar ervaring uw specialist op het gebied van integratie in de breedste zin van het woord, denk dan aan het volgende rijtje afkortingen; ESB, ETL, AI, DI, DQ, CDM en MDM. Onze aanpak vertaalt zich in een drietrapsraket:

Voorbereiding – Onze bagage in de vorm van referentie architectuur, standaard componenten, checklist en best practices.
Ontwikkeling – Wij brengen onze toolkit mee, hiermee configureren wij uw omgeving en bouwen we de koppelingen.
Uitrollen – Als e.e.a. gebouwd is, kunnen de jobs uitgerold worden, bijvoorbeeld via; docker-containers, micro-services of cloud-engines.

Ook na de bouw voelen wij ons nog betrokken bij de opgeleverde functionaliteit.
Om de continuïteit en een maximale up-time te garanderen bieden wij een aantal beheer opties:

Gegarandeerde support

Service Level Agreement – Gegarandeerde support binnen het afgesproken time-window en response-level.
Support overeenkomst – Vast aantal uren per periode voor onderhoud, bugs en kleine wensen.

Planbare support

Staffelcontract – Afname van uren per staffel, iedere volgende staffel biedt meer korting, gebruik naar behoefte.
Strippenkaart – Uren worden op voorhand ingekocht tegen gereduceerd tarief, gebruiken wanneer u wilt.

The Integration Engineers

Progaia IT Solutions heeft de juiste kennis en ervaring in huis om samen met u, uw integratie project tot een succes te maken. Wij analyseren, bouwen en implementeren de integratie behoefte naar uw wens, of dit nu interne koppelingen zijn of koppelingen met externe partijen, waarbij er geen verschil is tussen “on-premise” of in de “cloud”. Na de bouw kunnen wij u ontzorgen met een voor u op maat gesneden beheer oplossing.

Bekijk onze integratie oplossingen ›

Vragen?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact ›