Master Data Management

Correcte data, consistente data en centrale data, dit zijn de drie pijlers die het belang van MDM onderbouwen.

Hoe beheert u de integriteit van uw data?

Hoogstwaarschijnlijk heeft uw bedrijf gedurende de afgelopen decennia veel data verzameld. Voor een lange periode lag de focus vooral op het verzamelen en bewaren van gegevens. Beter te veel dan erom verlegen was het motto. De consequentie hiervan is dat we niet meer weten of al onze data wel correct en actueel is. Er zullen doublures zijn, er zullen invoerfouten zijn én er zullen spelfouten zijn. Deze fouten kunnen binnen één systeem of over meerdere systemen heen optreden.

Met de invoering van de AVG* en GDPR* zijn we ons meer bewust geworden van onze verantwoordelijkheid om betrouwbare en correcte data te hebben. Het kan echter een uitdaging zijn om grip op onze data te krijgen. Hoe schoon ik mijn bestaande data op en hoe waarborg ik dat nieuwe data correct is? De MDM app geeft u de tooling om correcte en consistente data te realiseren binnen uw gehele ICT landschap. Maar waar staat MDM nu precies voor?

*) AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming / GDPR- General Data Protection Regulation

De definitie conform Gartner

Master Data is een consistente en uniforme set van definities en aanvullende gegevens die de stamgegevens van een bedrijf identificeert.

Ook wel bekend als “The Single Truth” of “The Golden Record”.

Wat willen we bereiken met MDM?

Er is een verschil tussen weten waar en in welk format data aanwezig is binnen het applicatie landschap (CDM) of het hebben van de absoluut correcte definitie van een relatie of artikel. Het doel van MDM is het creëren van een gecentraliseerde dataset waarin de absolute waarheid van een entiteit vastgelegd is. Dit is vaak gekoppeld aan aspecten als data-hiërarchie, rule-sets en data-distributie. Deze MDM database dient dan als referentie voor transacties en mutaties in alle aangesloten applicaties. Zodoende wordt correcte en consistente data gewaarborgd.

Progaia ESB - Blog - MDM - img01

Wat is Master Data Management?

MDM geeft controle over de inhoud en definitie van stamgegevens, resulterend in consistent gebruik van accurate en up-to-date gegevens van essentiële bedrijfsentiteiten, binnen het gehele applicatie landschap (conform DMBOK*). Goede tooling en discipline zijn voorwaarden om dit succesvol te realiseren. Een gedegen Data-Quality strategie kan hiervoor een goede basis leggen. MDM helpt om een 360 graden overzicht te verkrijgen van stamdata en bedrijfsinformatie. Deze gegevens kunnen als basis dienen voor beter gefundeerde strategische beslissingen en correcte rapportages.

*) DMBOK = Data Management Body of Knowledge

De voordelen van Master Data Management:

Eenduidig beheer van stamgegevens/entiteiten

Ondersteunt de databehoefte van de organisatie

Accurate en centrale vastlegging van stamdata

Elimineert foutieve en dubbele data

Faciliteert Data Integratie en Data Quality

Fungeert als referentie voor alle aangesloten systemen

 Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u met ons eens brainstormen over wat MDM voor u kan betekenen?

Neem dan contact met ons op, wij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Adviesgesprek inplannen