Whitepaper DQ + MDM

Grip krijgen op uw data? Data is van essentieel belang voor iedere organisatie, houdt daarom uw data centraal, correct en consistent. Data Quality en Master Data Management helpen u om grip te krijgen op uw data. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Vul onderstaand formulier in en ontvang de whitepaper DQ+MDM direct per mail.

Whitepaper - DQ MDM

AVG-technisch in topconditie

Betrouwbare data was altijd al van vitaal belang voor uw bedrijfsprocessen maar met de wetgeving omtrent dataveiligheid en privacy is dit belang groter dan ooit. Als organisatie wilt u handelen in overeenstemming met de AVG en tegelijkertijd een efficiënte en betrouwbare bedrijfsvoering hebben. Data Quality en MDM kunnen u helpen met secuur geautomatiseerd kwaliteitsmanagement van data. Enerzijds wilt u schone, foutloze gegevens en anderzijds wilt u precies weten waar entiteiten opgeslagen zijn en onderhouden worden. Zodoende heeft u inzicht en controle over uw gegevens en bent u tegelijkertijd AVG-proof.

De basis: betrouwbare data

Hoe betrouwbaar zijn de gegevens van uw organisatie? Waar de focus jarenlang op datacollectie lag, blijkt steeds vaker dat vergaarde data incorrect en achterhaald is. Hoe uitgekristalliseerd uw applicatie landschap ook is, deze kan bedrijfsprocessen alleen ondersteunen, optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken wanneer er kwalitatieve data wordt gebruikt en deze data op de juiste plek staat. Om te voorkomen dat er foutieve data ontstaat, biedt Progaia als oplossing: Data Quality (DQ) en Master Data Management (MDM). Met DQ en MDM kunt u uw huidige data opschonen en voorkomen dat er foutieve data ontstaat.

Schone data en gestructureerd management

Wat doen Data Quality en Master Data Management voor uw organisatie? Master Data Management zorgt ervoor dat entiteiten gecentraliseerd, correct en consistent zijn. Tevens wordt via MDM de hiërarchie van gegevens afgedwongen en worden deze op de juiste plek vastgelegd en onderhouden. Data Quality is een structurele oplossing voor datakwaliteitsproblemen. Een in uw organisatie ingebed en geïntegreerd DQ managementproces maakt het mogelijk om over uw gehele ICT-landschap heen data te controleren.

De voordelen van DQ en MDM

Foutieve gegevens sluipen stilletjes het systeem binnen. Een spelfoutje, een doublure of een invoerfout, en voordat u er erg in heeft ontstaat er onjuiste informatie binnen diverse applicaties en worden bedrijfsprocessen verstoord. Een controlerend datakwaliteitsproces dat gefaciliteerd wordt door de integratielaag biedt dan uitkomst. Inzicht en overzicht in de datastromen van uw bedrijf zorgen ervoor dat foutieve data snel herkend en gecorrigeerd wordt. Hieronder leest u de voordelen van DQ en MDM voor iedere organisatie, ofwel de 5 C’s:

  • Centraal: gegevens worden op één plek vastgelegd en beheerd
  • Correct: gegevens zijn de absolute waarheid van een entiteit
  • Consistent: gegevens zijn uniform binnen het gehele ICT-landschap
  • Coherent: gegevens zijn gestructureerd en samenhangend
  • Communicatief: gegevens dienen als referentie bij iedere transactie

Download de whitepaper DQ+MDM

Wilt u meer informatie over Data Quality en MDM, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper DQ-MDM.

Download Whitepaper