Forever Direct – Distributiecentrum Forever Living Products

Forever Direct is het regionale distributiecentrum van Forever Living Products en is verantwoordelijk voor de distributie van bestellingen naar ruim 100 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Naast bulkleveringen aan diverse landen verzenden zij dagelijks ook duizenden pakketten via directe orderverwerking naar onze FBO’s (Forever Business Owners).

 Logistieke proces

Talend wordt als integratie platform ingezet om het logistieke proces te faciliteren. Denk hierbij aan de aanlevering van transport gegevens, zoals; adressering, omverpakking, gewicht, afmeting, aantal, etc. Deze gegevens worden vermeld op de labels van de pakketten. Via een Transport Broker worden deze labels geformatteerd naar diverse logistieke partijen, eisen en nationaliteiten.

Daarnaast wordt Talend ingezet voor het synchroniseren van gegevens en het doorvoeren van status updates in de eigen systemen en bij externe partijen. Voor Forever Direct is dit een bedrijfskritische toepassing, zodat aspecten als robuustheid en continuïteit van belang zijn.

Qua samenwerking is dit een hybride vorm, waarbij Progaia de bulk van de ontwikkeling en deployment doet. Forever Direct heeft echter de wens/doelstelling op termijn het eerstelijns beheer en wellicht een deel van de ontwikkeling zelf te gaan doen, Progaia zal ze hier zoveel mogelijk in ondersteunen.

Product naam: Talend Cloud API

Product type: Applicatie & Data Integratie

Aantal koppelingen: 20 en groeiend  (1 of meerdere berichttypen per koppeling)

Aantal berichten: +/-  1000 per dag

Infrastructuur: Hybride

Infra vorm: Scheduled data integration jobs + Realtime ESB Architectuur

Applicaties: Manhatten, IFS, Centiro, Logistyx

Branche: Logistieke dienstverlening

Website Forever Direct