Data makes the World go round

Data Integratie & Applicatie Integratie, de onmisbare schakels in het integreren van al uw bedrijfsprocessen.

 Data het nieuwe goud

Het is een gevleugelde uitspraak “Money makes the World go round”, tegenwoordig kunnen we beter zeggen “Data makes the World go round”. Bedrijfsprocessen worden ondersteund door applicaties welke data genereren, data muteren en data gebruiken. Data wordt continu rondgepompt door deze systemen. Uitwisseling van gegevens tussen de diverse applicaties is niet alleen noodzakelijk binnen de grenzen van uw onderneming maar ook met uw toeleveranciers, klanten en andere organisaties met wie u samenwerkt.

Door de snelle groei van SaaS applicaties en platformen is uw data echter niet zo centraal en gestructureerd als we vaak denken. Iedere applicatie leverancier heeft zijn eigen Cloud oplossing en databases staan in diverse datacenters. Hoe komen we nu van gefragmenteerde data naar geïntegreerde data waarbij uw gegevens gesynchroniseerd en voor eenieder toegankelijk zijn?

Progaia biedt hier “Data Integratie” en “Applicatie Integratie” als oplossing. Met DI en AI kunt u uw gegevens synchroniseren, routeren, transformeren, verrijken en combineren. Zodoende hoeft u gegevens niet meermalig in te voeren en zijn in alle systemen de juiste gegevens voorhanden. Bijvoorbeeld een klant die in het CRM aangemaakt is, wordt direct gesynchroniseerd met uw ERP en financiële systeem. Of een e-commerce order wordt direct afgeboekt in het PIM en toegevoegd aan het logistieke proces.

 Data kwaliteit

Bedrijfsprocessen dienen betrouwbaar te zijn, hiervoor zijn ze afhankelijk van correcte en actuele gegevens. Met DI en AI als basis kunt u ook een “Data Quality” traject inrichten. De data wordt uit de systemen getrokken en kan dan gecontroleerd en ontdubbeld worden. Waar DI en AI zich grotendeels onder water afspelen (zonder eindgebruiker UI), is de betrokkenheid vanuit de business bij een DQ proces aanzienlijk groter. “Data Stewards” spelen een rol bij het beoordelen en valideren van de data, als de data “gecleansd” is kan deze teruggezet worden.

Progaia kan u helpen een DQ proces in te richten en uw data te toetsen op onderstaande punten:

 Onze werkwijze

Progaia IT SolutionsThe Integration Engineers” is met ruim 20 jaar ervaring uw specialist op het gebied van integratie in de breedste zin van het woord, denk dan aan het volgende rijtje afkortingen; ESB, ETL, AI, DI, DQ, CDM en MDM. Onze aanpak vertaalt zich in een drietrapsraket;

                                 

Ook na de bouw voelen wij ons nog betrokken bij de opgeleverde functionaliteit.
Om de continuïteit en een maximale up-time te garanderen bieden wij een aantal beheer opties:

 Integratie oplossingen

Progaia vindt het belangrijk om u de juiste en passende integratie oplossing te kunnen bieden. Hiervoor hebben wij een aantal oplossingen in onze portfolio. Afhankelijk van uw wensen selecteren en implementeren we de voor u beste oplossing. Om deze keuze te bepalen hebben we acht aandachtsgebieden benoemd, zie voorbeeld afbeelding hieronder. Ieder onderdeel krijgt een gradatie; groen (sterk punt), blauw (neutraal) en grijs (zwak punt).

Op basis hiervan adviseren wij één van onze drie integratie oplossingen:

Alle oplossingen zijn schaalbaar en kunnen geconfigureerd worden naar uw wensen en eisen, zodat deze zowel op technisch, functioneel als financieel vlak aansluiten bij uw behoeften.

 The integration engineers

Progaia IT Solutions heeft de juiste kennis en ervaring in huis om samen met u, uw integratie project tot een succes te maken. Wij analyseren, bouwen en implementeren de integratie behoefte naar uw wens, of dit nu interne koppelingen zijn of koppelingen met externe partijen, waarbij er geen verschil is tussen “on-premise” of in de “cloud”. Na de bouw kunnen wij u ontzorgen met een voor u op maat gesneden beheer oplossing.

Wat is uw integratie uitdaging?

Wij staan voor u klaar om uw uitdaging te vertalen naar een oplossing.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.