Whitepaper ESB + CDM

Controle over uw datadistributie, ook als deze uit verschillende bronnen komen? Een Enterprise Service Bus als middleware synchroniseert gegevens uit verschillende applicaties moeiteloos en een Canonical Data Model controleert én transformeert data-schema’s. Meer weten? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt de whitepaper ESB+CDM direct per mail.

Whitepaper - ESB CDM

Grip en controle op uw data

Tegenwoordig heeft uw organisatie te maken met een verscheidenheid aan applicaties die uw bedrijfsprocessen ondersteunen. Informatieoverdracht vindt dan plaats tussen een diversiteit aan zenders en ontvangers, die ieder in hun eigen taal communiceren. Om ervoor te zorgen dat data correct uitgewisseld en vertaald wordt tussen de verzendende en ontvangende applicatie, implementeert Progaia: de Enterprise Service Bus en het Canonical Data Model. De ESB en de CDM zijn onmisbare schakels voor de integratie van al uw applicaties en bedrijfsprocessen.

ESB: dé bezorger voor alle datapakketjes

Een Enterprise Service Bus is de verbinding tussen de diverse applicaties in uw ICT-omgeving. In de ESB worden alle gegevens gedistribueerd en naar de juiste applicatie verstuurd, zowel intern als extern. Op deze manier wordt niet alleen de informatieoverdracht binnen de grenzen van uw organisatie gestroomlijnd, maar ook de communicatie met systemen en applicaties van uw leveranciers, klanten en andere externe organisaties. Data importeren, exporteren en synchroniseren op een gestructureerde en gestandaardiseerd wijze! Flexibele integratie met een ESB biedt uw onderneming onder andere de volgende voordelen:

  • Synchronisatie van data tussen systemen
  • On-premise, in de Cloud of een hybride oplossing
  • Kostenefficiënt: éénmalige invoer van gegevens
  • Batch of real-time dataverwerking
  • Optioneel een DW, PIM of Bi-tool van data voorzien

Baas over eigen dataflow: CDM

Het Canonical Data Model (CDM) is de regisseur van uw dataflow. Bij legacy systemen werd informatie aan beide zijden van de connectie vertaald. Er werd aan aparte (maatwerk) import en export routine geschreven die het datatype, format, mapping en transformaties regelde. Deze vorm van dataflow beheer is tijdrovend en brengt ook kosten met zich mee. Met een CDM kunt u dit op een gestructureerde manier oplossen. Het CDM regisseert de data-stromen en -schema’s van de verschillende applicaties in uw ICT-landschap. Bij het opbouwen en definiëren van het CDM kunt u een technische, functionele of custom insteek nemen. Het Transform Data Protocol toetst de structuur, het format en de referenties, en vult aan of transformeert waar nodig. Enkele voordelen van CDM op een rijtje:

  • Gecentraliseerd overkoepelend data-schema
  • Dient als referentie bij het realiseren van connecties
  • Gestructureerd data controleren, transformeren of verrijken
  • Biedt flexibiliteit bij het toevoegen/verwijderen van applicaties
  • Het laat de geconnecteerde applicaties ongemoeid

Download de whitepaper ESB+CDM

Benieuwd hoe een Enterprise Service Bus en Canonical Data Model uw bedrijfsprocessen kan versimpelen en versnellen? Download onze whitepaper ESB+CDM en ontdek alles over deze technologieën.

Download Whitepaper