Orden uw data met MDM tooling

Master Data Management is een onmisbare schakel om te waarborgen dat uw data centraal, correct en consistent is

 Hoe beheert u de integriteit van uw data?

Hoogstwaarschijnlijk heeft uw bedrijf gedurende de afgelopen decennia veel data verzameld. Voor een lange periode lag de focus vooral op het verzamelen en bewaren van gegevens. Beter te veel dan erom verlegen was het motto. De consequentie hiervan is dat we niet meer weten of al onze data wel correct en actueel is. Er zullen doublures zijn, er zullen invoerfouten zijn én er zullen spelfouten zijn. Deze fouten kunnen binnen één systeem of over meerdere systemen heen optreden.

Met de invoering van de AVG* en GDPR* zijn we ons meer bewust geworden van onze verantwoordelijkheid om betrouwbare en correcte data te hebben. Het kan echter een uitdaging zijn om grip op onze data te krijgen. Hoe schoon ik mijn bestaande data op en hoe waarborg ik dat nieuwe data correct is? De MDM app geeft u de tooling om correcte en consistente data te realiseren binnen uw gehele ICT landschap. Maar waar staat MDM nu precies voor?

 Definitie van MDM door Gartner

Master data is the consistent and uniform set of identifiers and extended attributes that describes the core entities of the enterprise including customers, prospects, citizens, suppliers, sites, hierarchies and chart of accounts

*) AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming / GDPR- General Data Protection Regulation

 Maak uw data betrouwbaar met de MDM App

De MDM app helpt u om grip te krijgen op uw data. De focus van de app ligt op correcte data direct bij de start/invoer. Het opschonen van uw bestaande data is een ander verhaal en valt buiten de scope van de app. Data Quality en Data Cleansing kunnen toegepast worden op de bestaande data om met een schone lei te beginnen, vanaf dat moment bewaakt de MDM App de integriteit van de data. De MDM app waarborgt dat nieuwe data correct en consistent is!

 De voordelen van MDM (de 5 C’s)

 De toegevoegde waarde van de MDM app

De MDM app biedt u de mogelijkheid om een gecentraliseerd proces in te richten voor het onderhouden van entiteiten. Denk dan bijvoorbeeld aan relaties of producten, waarvan het belangrijk is dat de gegevens altijd en overal correct zijn. De app is volledig generiek zodat u zelf entiteiten kunt toevoegen, definiëren en onderhouden.

 Een overzicht van de voordelen van de MDM app

 De drie bestanddelen van de MDM app

 Algemene uitgangspunten van de MDM app

 Nieuwsgierig hoe de MDM App in uw situatie past?

Herkent u zich in één of meerdere van de voorgaande (knel-)punten, dan kan de MDM app uitkomst bieden. En bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Master Data? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek. Wij denken graag met u mee om tot de beste oplossing voor uw situatie te komen.

 


FAQ’s:

Waarom heeft u een MDM app nodig?

De controle over onze data is lang niet zo groot als we vaak denken, gaandeweg ontstaan er fouten en doublures. Met behulp van de MDM app kunt u een proces inrichten om deze fouten en doublures te voorkomen.

 

Wat doet de MDM app precies?

De MDM app helpt u de ingevoerde gegevens direct bij de bron te controleren en eventueel te corrigeren. Na fiattering van de gegevens worden deze gesynchroniseerd met andere systemen en applicaties.

 

Wat is het licentie model?

De MDM app kent een abonnementsmodel op basis van SaaS.  Voor een vast bedrag per maand kunt u de app gebruiken. Het gebruik is schaalbaar qua hoeveelheid data, aantal entiteiten, aantal gebruikers en benodigde services.