Talend

Talend is cost-effective, easy to use, readily adaptable and extremely versatile. With the help of the graphical user interface we can easily and quickly link up a large number of source systems using the standard connectors.

TalendIntegreer big-data oplossingen zonder code te schrijven. Talend biedt 1 platform waarin alle data(-stroom) gerelateerde functionaliteit geïntegreerd is. De wereld wordt steeds meer met elkaar verbonden en de roep vanuit de business om snel op ontwikkelingen in te kunnen spelen wordt steeds groter. Dit zijn de pijlers onder de producten van Talend.

Talend Data Fabric: oplossingen voor ESB, big-data integratie, applicatie integratie, data management en MDM. Gebaseerd op een open architectuur voor optimale flexibiliteit en om een antwoord te bieden aan uw integratie uitdaging. In een eenduidige ontwikkelomgeving kunnen onderstaande integratie facetten beheerd worden:

ESB               BIG DATA               DATA QUALITY               MDM

DATA INTEGRATION               DATA MANAGEMENT

Talend Data Fabric

Talend biedt onder de naam Data Fabric één platform waarin alle data(-stroom) gerelateerde functionaliteit geïntegreerd is. Er wordt ontwikkeld en beheerd vanuit één omgeving en interface het “Unified Platform”. Onderhuids worden alle gebruikte componenten naadloos met elkaar verbonden zodat de leercurve uiterst kort is.

Talend Data Fabric

Afhankelijk van de gewenste functionaliteit kunnen 1 of meerdere componenten hiervan worden gebruikt waarbij een groeipad wordt aangeboden beginnend met één individueel product overgaand in platforms tot de complete suite. Hieronder een opsomming van de componenten:

ENTERPRISE SERVICE BUS          DATA INTEGRATION          DATA PREPARATION

DATA QUALITY          DATA SERVICES          MASTER DATA MANAGEMENT

BIG DATA          DATA FABRIC          DATA CATALOG

Talend faciliteert een breed scala aan functionaliteiten

Hieronder een “shortlist” van de functionele en technische pluspunten binnen het Talend product palet:

Het architectuur plaatje van een Talend ESB, Talend ETL of Talend implementatie is afhankelijk van de gewenste situatie. Installatie kan on-premise of in de cloud en op een fysieke machine of een virtuele machine. Daarnaast is het aantal node’s afhankelijk van de gewenste inrichting (bv. configuratie OTAP straat).

Licentie model

Talend ESB is een open source product en kent een gratis versie. Deze versie biedt de basis functionaliteit van de individuele componenten zonder support. De betaalde (abonnement) versie biedt complete functionaliteit voor: ontwikkeling, beheer en deployment alsmede support (Gold of Platinum) waarin updates en upgrades zijn begrepen. Voor het gebruik van Talend zijn deployment licenties benodigd. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen productie en non-productie.

Licentie prijzen

Talend hanteert voor de abonnementen licentieprijzen gebaseerd op een jaarcontract. Voor productie en non-productie omgevingen gelden verschillende tarieven. Bij de licenties is Gold of Platinum support en een management console inbegrepen (beide niet voorhanden bij de gratis versie).

Voor vragen en/of een op maat gesneden offerte neem contact met ons op.

 


FAQ’s: